Afsluiting N348 van 3 september tot 15 oktober

Foto:
Daarnaast wordt er een nieuwe tunnel onder de N348 tussen de Dalmsholterdijk en de Achterveldsweg gemaakt. Ook wordt de nieuwe kruising Lemelerveld Noord gerealiseerd en wordt de bestaande aansluiting Lemelerveld Centrum grotendeels afgesloten.
Hinder en omleidingen
Door de afsluiting ontstaat de nodige verkeershinder. Doorgaand verkeer van Raalte naar Ommen en vice versa is niet mogelijk. Verkeer vanuit Raalte wordt via de N35 naar Zwolle omgeleid. Lemelerveld is wel bereikbaar vanuit de richting Raalte. Verkeer vanuit het noorden wordt bij de afrit Ommen richting Zwolle omgeleid over de N35.
De bestaande oversteken op het afgesloten deel van de N348 blijven gedurende de werkzaamheden zoveel mogelijk open. Kortdurende afsluitingen van de oversteken worden via website en Facebook gecommuniceerd.
Omleidingsroutes
De aangrenzende parallelwegen tussen Lemelerveld en Ommen zijn gedurende deze periode ook afgesloten voor doorgaand verkeer. Aanwonenden van de parallelwegen kunnen hun woning gewoon bereiken. Verkeersregelaars worden ingezet om sluipverkeer tegen te gaan.
Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via diverse omleidingsroutes. Deze routes vindt u op de website van de provincie Overijssel: www.overijssel.nl/n348.
Verkeersveiligheid
De provinciale weg N348 tussen Raalte en Ommen is een weg waarop nog teveel ongelukken gebeuren. Samen met de gemeenten Dalfsen, Ommen en Raalte werkt de provincie Overijssel aan de verbetering van de verkeersveiligheid voor fietsers en automobilisten.
Wat gaan we doen:

  • We realiseren twee gelijkvloerse aansluitingen met verkeerslichten aan de noord- en zuidkant van Lemelerveld.
  • We verlagen de snelheid van 80 km/uur naar 70 km/uur tussen deze nieuwe aansluitingen om geluidsoverlast te beperken.
  • We sluiten de centrumaansluiting bij Lemelerveld op de N348 grotendeels af.
  • We realiseren twee tunnels en we heffen vijf oversteken in het buitengebied op.
  • We leggen een voetgangersbrug aan bij restaurant De Lantaren.
  • We voeren onderhoud uit aan het asfalt en de bestaande viaducten en bruggen.
Meer informatie
Vragen over de planning en de uitvoering kunt u mailen naar [email protected] U kunt ook langskomen op ons spreekuur, iedere vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur op ons kantoor aan de Handelsweg 33 in Lemelerveld. U kunt ons ook volgen op Facebook: www.facebook.com/n348raalteommen.

Bron: Gemeente Ommen